Tuesday, October 30, 2007

YEN/Easter Seminar vo Danska

Ve informirame deka dobivme pokana od YEN (Youth of EuropeanNationalities) da ucestvuvame na Easter Seminar sto ke go organizira Junge Spitzen vo Danska. Ovaa godina seminarot ke bide vo Danska, pod mototo 'The more I seeyou'. Organizaciite imaat ogranicen broj na ucesnici.
Prijavuvanjeto se vrsi isklucivo preku VYC.
Pozdrav,
VYC

Dopolnivanje/Pojasnuvanje:
Easter Seminar-ot na YEN se odrzuva okolu Veligden i na nego sesobiraat okolu 150 mladi luge od cela Evropa clenovi na organizaciiteclenki na YEN. Obicno trae 5 dena i sekoj pat ima razlicna tema okolukoja zboruvaat gosti na seminarot, ima workshop-ovi, kulturniaktivnosti, poseti na interesni raboti vo zemjata kade se odrzuva i serazbira zabavi sekoja vecer.
Na ovoj seminar se odrzuva generalno sobranie na YEN na koe megudrugoto se glasa za priem na novi clenovi. Nie ovaa godina sme pokaneti kako nabljuduvaci. Za da staneme nadvoresen clen treba daaplicirame i da dobieme zeleno svetlo od nivnata delegacija sto vo toj slucaj ke ne poseti za da vidi sto rabotime.
Ovaa godina seminarot ke bide vo Danska, pod mototo 'The more I seeyou'. Organizaciite imaat ogranicen broj na ucesnici, tocno kolku kemoze da pratime nie ke znaeme pokasno.

No comments: