Friday, July 25, 2008

YEN EASTER SEMINAR 2010 OHRID MACEDONIA

Kako sto veke znete Youth of European Nationalities (YEN) cija sto clenka stanavme na seminarot vo Danska minatata prolet, organizira dva seminara godisno i toa na prolet i esen. Sekoj pat domakin i vooedno organizator e po edna organizacija clen na YEN, vo cija sto zemja i se organizira seminarot. Voobicaeno seminarite traat po 6 dena so 130-150 ucesnici od site organizacii clenki na YEN od cela Evropa.

Za Seminarot prolet 2010 se prijavivme za organizatori nie, Sovetot na mladi Vlasi od Makedonija i Sovetot na mladi Vlasi od Romanija. Prijavata bese prifatena sto znaci domakini ke bidat Vlasite od Makedonija i Romanija, a predlog e seminarot da se odrzi vo Ohrid.
Toa e prilika da ja zapoznaeme evropskata mladina so istorijata, kulturata, tradicijata na Vlasite i vooedno da im ja pretstavime zemjata vo koja ziveeme.

Bidejki stanuva zbor za golem seminar na koj doagaat golem broj ucesnici, aktivnosti itn. potrebno e da se zapocne so podgotovkite na vreme vo koordinacija so organizacijata od Romanija i kancelarijata na YEN.
Za taa cel se formira Rabotna grupa (RG) koja ke pocne so podgotovkite okolu seminarot.
Site zainteresirani sto sakaat da bidat del od ovaa RG i da ucestvuvaat vo podgotovkite da se prijavat na nasata e-mail adresa najdocna do 15 Avgust 2008.

Pozdrav,
Kristina Kostova

No comments: