Wednesday, May 21, 2008

23 Мај - неработен ден за Власите

23 Мај - неработен за Власите
21.05.2008 11:23

Согласно со Законот за празници на Република Македонија, 23 Мај (петок), Националниот ден на Власите е неработен ден за припадниците на влашката заедница во Република Македонија, соопшти денеска Министерството за труд и социјална политика.
По тој повод, Министерството за труд и социјална политика упатува честитки до сите припадници на оваа заедница кои живеат во Македонија.

Извор: МИА

No comments: